Aç karnına 2-3 hünnap yiyin ve bakın ne oluyor…
Cehriceleae familyasına ait bir ağaç türü üzerinde yetişen hünnap meyvesi, öncelikle yeşil renkte gelişir. Sonbahar güneşinde bekleyen meyve zamanla kırmızı ile kahverengi arasında bir renge dönüşür.
Eylül ayında olgunlaşan ve ekim başında toplanan hünnap tezgahlara geldi.
Hünnap meyvesi dünya çapında oldukça popüler bir meyvedir; Yüzde 85’inin C vitamini olduğunu söyleyebiliriz.
Kuru ya da yaş olarak tüketilebilen hünnap özellikle aç karnına tavsiye ediliyor.
Her gün aç karnına 2-3 hünnap yemenin etkilerini sizler için derledik…
hünnap faydaları
Hünnap zengin bir antioksidan kaynağı olduğundan kanser riskini azaltır. Uyandıktan sonra hünnap yemek, vücudu zararlı serbest radikallerden korur.
Hünnap sağlıklı kolesterol seviyelerini destekler ve kalp sağlığının korunmasına yardımcı olabilir.
Bağışıklık Sistemi Takviyesi: Hünnap, C vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sistemini çelik gibi yapar.
Hünnap kan şekerini düzenlemeye yardımcı olabilir, bu da diyabet riskini azaltabilir.
Hünnap içerdiği kalsiyum ve A vitamini sayesinde kemik sağlığını destekler.
Hünnap lif bakımından zengin olduğu için sindirim sisteminin dostudur.