Haber

Aytunç Altındal kimdir? Aytunç Altındal kaç yaşında, nereli? Aytunç Altındal hayatı ve biyografisi!

Gündemdeki isimlerden biri olan Aytunç Altındal ile ilgili detaylar merak ediliyor. Vatandaşlar, sık sık karşılaştığı isim Aytunç Altındal’ın hayatını araştırıyor. Peki Aytunç Altındal kimdir? Aytunç Altındal kaç yaşında, nereli? Aytunç Altındal hayatı ve biyografisi! Detaylar burada.

AYTUNÇ ALTINDAL KİMDİR?

Aytunç Altındal (gerçek adı: Osman Aytun Altındal; 12 Ocak 1945, Bakırköy, İstanbul – 18 Kasım 2013), din, tarih alanlarında çalışmış Çerkes asıllı Türk ilahiyatçı, gazeteci, araştırmacı, komplo teorisyeni ve yazardır. ve siyaset.

Dinler, ideoloji, ezoterik ve bilinmeyen örgütler vb. üzerine birçok makale ve kitap yazmıştır. 18 Kasım 2013’te İstanbul’da öldü. 19 Kasım 2013 tarihinde Üsküdar-Karaca Ahmet-Şakirin Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

Hayat hikayesi

Aytunç Altındal’ın babası Ahmet Cavit Altındal, Beşiktaş kulübünde futbol oynamış ve aynı zamanda Yargıtay Başkanlığı da yapmıştır. Annesi Fatma Melahat Hanım ev hanımıydı. Aytunç Altındal 4 kardeşin en küçüğüdür. Annesinin ilk evliliğinden olan 4 çocuğuna ek olarak ikinci evliliğinden bir de kız kardeşi vardır.

onların çoçukları

Zeyno Altındal (kızı), A. Emine Altındal Altuğ (kızı) ve Ahmet Mustafa Altındal (oğul)

onun eğitimi

Ailesi Melâmî tabirli Mevlevîler ve Melâmîlerden oluşan Aytunç Altındal, henüz altı yaşında iken ailesi tarafından Bâtini-Melâmî mezhebinde on yıl süren bir eğitime tabi tutuldu. İlkokulu İstanbul’da okuyan Altındal, ortaöğrenimini 1956 yılında Diyarbakır’da tamamladı. Haydarpaşa Lisesi, Kabataş Lisesi ve Pendik Lisesi’nde okudu. Lisans eğitimini Paris Sorbonne Üniversitesi’nde aldı. Doktorasını İsviçre Zürih Üniversitesi’nde İlahiyat alanında yaptı.

inancın kökenleri

1832, 1834 ve 1864 göçleri sonucunda İstanbul’a yerleşen Aytunç Altındal, melâmî mezhebi; Tarikatı Hurûfî-Rufâ’î olan bir Çerkez ailesine mensup olduğunu anlattı.

Siyasi hayat

Şiir dışında denemeler ve incelemeler yazdı. 1964 yılından itibaren Haber, Akşam, Cumhuriyet, Yeni Halkçı, Ulus ve Yenigün gibi gazetelerde yazılar yazdı. Dokuz çeviri kitabı yayınlandı. Yedi kitabı yasaklandı. Bazı makaleleri Fransa ve İsviçre’de yayınlandı. Şiirleri Sanat, Edebiyat, Varlık, Süreç ve Bilim-Sanat gibi dergilerde yayımlandı. Bazı şiirleri Amerika Birleşik Devletleri ve İzlanda’daki dergilerde de yayınlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu