Yaşam

Beylikdüzü Belediyesi tercih döneminde öğrencilerin yanında.

Beylikdüzü Belediyesi, Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavına (YKS) katılan üniversite adaylarına tercihlerini en gerçekçi şekilde yapabilmeleri için danışmanlık ve rehberlik hizmeti veriyor. Beylikdüzü’nde ikamet kuralı gerektirmeyen ve 8’e kadar devam edecek ‘Beylikdüzü Aklıyla Doğru Seçim’ günlerinde öğrenciler her biri kendi alanında uzman rehber öğretmenlerden bilgi alabilecekler. Ağustos.

Beylikdüzü Belediyesi, üniversite sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte üniversite adaylarının yanlış tercih yapmalarına katkı sağlamak amacıyla üniversite tercih danışmanlığı hizmeti vermektedir. İlçenin üç farklı noktasında bulunan tercih ve yönlendirme merkezlerinde Yükseköğretim mevzuatı konusunda yeterli bilgi ve donanıma sahip danışmanlar, gençlerin bilinçli ve gerçekçi bir şekilde seçim yapmalarına yardımcı olmaktadır. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi, Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi ve Ömür Vadisi Sanat ve Yaşam Atölyelerinde öğrencilerin puan ve ilgileri doğrultusunda en gerçekçi seçimi yapabilmeleri için gerekli pekiştirme sağlanmaktadır. Beylikdüzü’nde ikamet kuralının aranmadığı ve 8 Ağustos’a kadar devam edecek ‘Beylikdüzü Dikkatli ve Yanlış Seçim günleri’nde öğrenciler her biri alanında uzman rehber öğretmenlerden bilgi alabilecekler.

 

Çalık: Tüm öğrencilerimize başarılı bir gelecek diliyorum

Gençlerin her zaman yanında olduklarını söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Beylikdüzü Belediyesi olarak sınava hazırlık sürecinde gençlerimize elimizden gelen tüm desteği vermeye çalıştık. Öğrencilerin sınava hazırlık sürecinde meslek-puan türleri-üniversite-bölüm seçim sürecinde gerekli tüm desteği sağlıyoruz. Kültür merkezlerimiz ve atölyelerimiz her gün onlarca öğrenciyi ağırlıyor. İnşallah buradan alacakları danışmanlık desteği ile hayallerindeki üniversitelere yerleşirler. Tüm öğrencilerimize başarılı bir gelecek diliyorum.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-sarkoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu