Seyahat

Turizmde tarihi rekor beklentisi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yürütme Konseyi Başkanı Firuz Bağlıkaya, bir aksilik olmazsa Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümünün tarihin en yüksek turist sayısına ve en yüksek gelire ulaşacağını söyledi. Bağlıkaya, en değerli şeyin kişi başına düşen turizm gelirlerini artırmak olduğunu belirterek, bu açıdan hem kişi başına düşen turizm gelirlerini hem de kişi başına düşen gecelik gelirleri artıracak bir turizm politikasının yeniden kurgulanmasının önemli olduğunu belirtti.

Rezervasyonlar iyi gidiyor

Seyahat acentelerinden aldıkları bilgiye göre kış döneminin de hareketli geçeceğini vurgulayan Bağlıkaya, “Özellikle doğa, termal ve kayak turizmi ile hareketlenen destinasyonlarımıza iç ve dış pazarlardan yoğun talep var. . Geçen seneye göre daha keyifli bir kış dönemi geçirmeyi hedefliyoruz. 2023 yaz dönemi için ülkemize yönelik rezervasyon talepleri oldukça iyi ilerliyor. Kasım ayı başında katıldığımız WTM Londra Fuarı’nda çok olumlu görüşmelerimiz oldu. Diğer piyasalardan da olumlu haberler alıyoruz. Rastgele bir aksilik olmazsa Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında tarihin en yüksek turist sayısına ve en yüksek gelirine ulaşmış olacağız.”

Altın yumurtlayan dal

Bağlıkaya, çoğunluğu KOBİ’lerin oluşturduğu ve emek-bilgi ile yoğun bir şekilde çalışan turizm kolunun takviye beklediği alanlara ait seyahat acentalarının finansmana erişiminin artırılmasının büyük değer taşıdığını belirtti.

Turizm şubesi, 1618 Sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu’nun, dairenin ihtiyaçları çerçevesinde güncellenmesini beklemektedir.

Sektörün üzerindeki kıymetli yüklerden birinin de Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı’nın aldığı katkı payı olduğunu belirten Bağlıkaya, “Topladığı paranın nasıl harcandığı konusunda turizm sektörü için yeterli bilgi yok. Turizm, ülke için altın yumurtlayan tavuktur. Ama bugün yapılan altın tavuğu beslemek yerine kesmeye çalışmak. Bu zihniyetin terk edilmesi gerekiyor.”

Bağlıkaya, turizm kolunun salgının verdiği zararı tam olarak atlatamadığını, 2023 yılında konaklama vergisinin getirilmesinin sektörü zorlayacağını, bu konuda TÜRSAB’ın öncelikli beklentisinin vergi uygulamasının ertelenmesi olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu